Læs venligst hele dette dokument inden du udfører installation eller opdatering af dansk sprogpakke til phpBB 3.1.x.

Dette dokument vil lede dig gennem de grundlæggende metoder i forbindelse med installation eller opdatering af dansk sprogpakke til phpBB 3.1.x.

I den medfølgende dokumentation README finder du en overordnet gennemgang af hvordan du phpBB bruges. Læs venligst også denne dokumention som supplement til indeværende! Ønsker du mere detaljeret information om brugen af phpBB3, bør du læse dokumentationen som er tilgængelig online.

Indholdsfortegnelse

1. Versionsinformation

Sprog: Dansk

Kompatibel med: phpBB 3.1.10

Version: Danish 2.0.10

Sværhedsgrad installation: Nem

Tidsforbrug installation: 5 minutter

2. Indhold af sprogpakke

Denne sprogpakke indeholder to mapper:

 1. Mappen language/, med undermappen da/, som indeholder samtlige danske sprogfiler i seneste udgave.
 2. Mappen styles/, med undermapperne prosilver/ og subsilver2/, som indeholder danske grafikfiler (knapper) til hver typografi.

Vi stiller alternativer til knappen "Skriv indlæg" til rådighed for subsilver2. Knappen er repræsenteret i grafikfilen button_topic_reply.gif. Se alternativerne for subsilver2.

3. Installation & aktivering af sprogpakke

Installation og aktivering af sprogpakken består af 4 trin:

 1. Udpak sprogpakkearkivet til en lokal mappe på dit system.
 2. Upload indholdet af mapperne language/ og styles/(bibehold mappestrukturen) til roden af din phpBB-installation. Her vil du se at der allerede findes to mapper med samme navn. I en frisk installation indeholder de kun de engelske sprogfiler og grafik.
 3. Installation og aktivering af dansk sprogpakke i ACP (administratorkontrolpanelet):
  • Installation af dansk sprogpakke : Administration Control Panel -> System -> Language packs. Tryk på "Install" ud for "Danish".
  • Dansk sprog som standard for boardet indstilles : Administration Control Panel -> Board settings -> Default language. Vælg herefter "Danish" i rullegardinmenuen og tryk "Submit".
 4. Aktiver dansk sprog i din brugerprofil : User Control Panel -> Board preferences. Vælg "Danish" i rullegardinmenuen i menupunktet My language og tryk "Submit".

4. Opdatering af sprogpakke

I forbindelse med en opdatering af en ældre version af den danske sprogpakke er der ingen grund til afinstallere denne i administratorkontrolpanelet inden opdateringen. Følg i stedet nedenstående og meget enkle metode. Bemærk venligst, at anvender du i din nuværende danske sprogpakke en af de alternative billedfiler for "Skriv indlæg", kan der blive tale om at uploade denne fil navngivet korrekt efter opdateringen. Hvis du har foretaget en eller flere modifikationer af den allerede installerede danske sprogpakke, enten ved hjælp af sprogpakkemodulet i administratortrolpanelet eller ved at redigere en eller flere sprogfiler i en fileditor, er det nødvendigt at foretage disse modifikationer igen efter opdateringen.

Opdatering af en allerede installeret dansk sprogpakke består af disse 2 trin:

 1. Udpak sprogpakkearkivet til en lokal mappe på dit system.
 2. Upload indholdet af mapperne language/ og styles/(bibehold mappestrukturen) til roden af din installation på server eller dit webhotel på internettet. Når din FTP-klient be'r om lov til at overskrive de allerede eksisterende filer, bekræfter du blot dette.

5. Oversættere

Olympus DK Team og aktive oversættere:
Bidragydere - til sprogpakken med konstruktive kommentarer:
 • scootergrisen
 • Jens
 • DoYouSpeakWak (Mikkel)

Anerkendelse - for øvrige væsentlige bidrag til 3.x.x oversættelsen:
 • Jan (Jan Christensen)
 • John Hjorth - Initiativtager og projektleder af oversættelsen frem til frigivelsen af phpBB3
 • rymfaxe (Franck Nielsen)
 • AlleyKat (Finn Sørensen)
 • Dr.Diesel (Jes Nielsen)
 • Kenny Romance - (Dansk prosilver grafikpakke - 2. generation)
 • Jakob - For hjælp til omformulering af OSS'en. Og for overordnet og positiv kritik omkring anvendelse af sammensatte ord - eller mangel på samme
 • Jesper Møller
 • Sniper_E (Ed Humphrey)
 • Anders_Aarhus (Anders Højgaard)
 • MX (Jytte Nielsen)

6. Frigivelsesnoter

 1. Der ydes hjælp til denne sprogpakke på http://www.phpbb3.dk.
 2. Fejl i oversættelserne kan rapporteres samme sted.
 3. Der ydes support til phpBB 3.1.x på http://www.phpbb3.dk og af phpBB Group på https://www.phpbb.com.

7. Copyright og ansvarsfraskrivelse

Denne sprogpakke er Open Source-software frigivet under GNU General Public License v2. Se venligst sourcekoden og docs-mappen for yderligere information. Denne sprogpakke og dens indhold er Copyright © Olympus DK Team. Alle rettigheder forbeholdes.